biasa la tu.. memang aku suka.. biasany sekarang ni orang pakai oven kan.. tapi aku dulu tolong mak aku masak pakai dapur arang.. mencabar tu.. timbuk(betul ker) telur pakai manual jer.. lenguh beb..
kuih siput.
yang ni aku suka jugak.. sambil sambil nengok sarkas waktu raya(dulu dulu la) sedor tak sedor habis satu balang..
kuih siput.
yang ni aku suka jugak.. sambil sambil nengok sarkas waktu raya(dulu dulu la) sedor tak sedor habis satu balang..
pergh.. kalau cukup semua memng sedap.. bukan macam yang orang jual kat kedai tu.. keras sebatu jer.. memula tu mengacaunyer memang la senang bila dah nak masak tu mak oii.. penat.. selalunya buat sebelum pose dodol ni sebab tak la penat sangat kan..
aku kalau bentuk bunga macam ni jer aku makan.. kalau bentuk lain aku tak makan.. lagi lagi kalau bentuk 1 malaysia..
belalang goreng
maaf.. walaupun aku tau memang boleh makan belalang tapi aku tak pernah makan.. macam mana rasanyer ye.. tapi rasanya memang tak boleh masuk tekak aku..(dah lama aku tak jumpa belalang kunyit.. dah pupus kot.
3 ulasan:
Oklah aku dah tahu kuey sampritt tu mcm mana ... Thanks. Senang aku tak payah tanya pakcik google.
memang sampritt tul ... hehehe..
Belalang kunyit tu dok ada kat umah aku ... kerja mengawan ja ...hehe
kuih samprit ni banyak bentuk la tuan..
haha entah lah ...
nanti buat kajian
Catat Ulasan