Selasa, 14 Disember 2010

adakah anda pernah terfikir...


adakah anda pernah terfikir:

jika mati nanti.. dapatke aku ni jawap soalan mungkar nangkir yang aku dah tahu tu.. kira soalan bocor la ni... dah la sorang sorang kat dalam kubr tu nanti...

macam mana nanti bila malaikat maut nak tarik nyawa aku.. dia tarik slow slow ke dia rentap macam tu jer..

agak agak aku ni nanti mati kat mana yer... mati mengejut ke.. ke mati sebab penyakit atau mati eksiden... kalau sempat tua takpe la.. kurang kurang ada can la nak tobat...

kalau kat padang masyar nanti aku ni di bangkitkan macam mana yer... dengan panas nyer... naik kereta tak pasang air cond pun dah tak selesa... inikan pulak di padang masyar...

jika di congak congak akan keadaan cara hidup aku sekarang ni... dapat ker rahmat Allah kat akhirat nanti ni...

mr edz: lepas nengok jenazah di masukkan di dalam liang lahad... macam mana la nasib mayat ni nanti.. orang orang yang datang melawat sibuk duk bercerita hal hal dunia.. macam tak ambik iktibar jer.. mungkin la diorang ni dah cukup ulangkaji kot nak jawab interview dalam kubur...


1 ulasan:

New Hope berkata...

,ngeri, ngeri teruskan perjuangan menumbangkan ketuanan melayu ameno

RAHSIA JIMAT MINYAK