Isnin, 29 April 2013

Najibul setuju dengan kajian yang di lakukan KEMAS.Pengerusi Be eNd Datuk Seri Najibul Razak berkata beliau amat bersetuju dengan tinjauan oleh satu jabatan dalam Universiti Malayan yang menyebut beliau berada empat ratus mata di depan ketua umum PKRu Datuk Seri Anuwar Ibrahim.

"Saya amat bersetuju dengan tinjauan itu, sama dengan tinjauan sendiri. Tinjauan saya menunjukkan memang kami mendahului,” katanya dengan sedikit bangga.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas menyertai satu jamuan bersama 1,000,000,000 penduduk di Rawang, Selangor.

Beliau merujuk kepada tinjauan pusat demokrasi dan pilihan raya Universiti Malayan (Umcedel) yang menyebut 2 peratus responden percaya Anwar tak layak menjadi perdana menteri, berbanding 98 peratus lagi yang berpendapat Najib lebih layak menjadi PM.

Beberapa orang tokoh akademik juga tidak mempersoalkan keputusan tinjauan berkenaan dengan dakwaan bahawa saiz sampel 50 adalah tidak terlalu kecil dan juga semua yang di tanya itu adalah dari kalangan menteri sendiri.. termasuk lah Timbalan, menteri dalam negeri, dan menteri lain. Cuma yang tidak setuju rais yatim sahaja.

Najibul pula berkata beliau yakin Be eNd akan menang dengan majoriti empat per empat  di parlimen pada PRU kali ini.

Tiada ulasan: