Isnin, 29 April 2013

Khas Untuk Pengerusi SPR yang macam ketua Bahagian Umno cawangan SPR...sebelum itu..... 

SHAH ALAM: Parti politik tidak dibenarkan berkempen di dalam kawasan keselamatan seperti kem tentera dan balai polis, kata Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof.
 


Kata beliau, peraturan tersebut telah lama berkuatkuasa seperti mana termaktub dalam peraturan pilihan raya (Seksyen 10 Akta Kesalahan Pilihan Raya).
 
"Kalau peraturan dulu, memang tidak boleh. (Itu) kawasan keselamatan. Ini bukan (tidak bermakna) polis dan tentera tidak boleh datang kempen, tapi mereka masih boleh dengar kempen di tempat yang lain."
 
Beliau berkata demikian dalam ucapan ketika menghadiri Majlis Taklimat Persediaan PRU ke-13 kepada Pegawai Pengurus dan Penolong Pengurus di sebuah hotel di sini hari ini.


 

TIBA TIBA....                                           

KUANTAN, 28 April --  Najib  (tengah) berkongsi dengan  Rosmah Mansor mengangkat slogan I Love PM diikuti warga tentera ketika menghadiri majlis Ramah Mesra Bersama Warga Kem Batu 10 di sini, hari ini.


Pada fikiran anda, tidakkah menjadi satu kesalahan mengikut Perintah Majlis Angkatan Tentera, 1972 (Bahagian 3), yang MELARANG warga tentera menghadiri perhimpunan atau kempen politik dengan berpakaian seragam tentera...?


kebangangan apakah ini....


Tiada ulasan: