Rabu, 20 Februari 2013

Jawapan untuk Nabila Huda..







aku bukan minat sangat pun pelakon dengan penyanyi sekarang ni.. kalau minat pun kira macam ada ke takde sama saja..(.cuma aku minat inzalna Anzalna je hehehehehehhe....).. cuma bila si artis ni tulis macam ni aku sebagai seorang muslim tepaksa la jawab walaupun aku rasa dia bukanlah pembaca blog rasakusut ni. Sebab kenyataan dia ni boleh menjejaskan ketenteraman awam...

1. Diving (menyelam) tak salah cuma kena tutup aurat dan bersama dengan mahram saja.

2. Live band .. Tak salah kalau Live band tu tak bercampur laki dan perempuan , lagu nya tidak lagu lagu maksiat.. dan jika live band perempuan hanya untuk perempuan.

3. Pakai seluar pendek.. tak salah kalau pakai dalam rumah, antara mahram malah kalau dengan suami pakai g string pun boleh.. untuk suami awak jugak.

4. merokok.. memang la salah.. fatwa negeri selangor kata haram... Fatwa kebangsaan aku tak tau la. Ulama banyak kata haram.. lagi pun merokok ni membantu yahudi..

5. banyak peraturan.. ? hidup sebagai seorang muslim mestilah tertakluk dengan hukum.. Allah menjadikan manusia dan jin sebagai hambanya. kalau tak mau ikut peraturan  terpulang lah.. jawablah nanti di hadapan Allah.. Anda sebagai hambanya banyak menggunakan nikmat yang Allah beri untuk hidup.

2 ulasan:

Cik Syida berkata...

hehehehe, jawapan yang munasabah.. hehehehe :)

pakwe berkata...

main burik tk salah punyaaaaaaaa