Selasa, 6 November 2012

Berita rasakusut : Soi Lek mungkin di panggil JAIS.
Pengarah jais.$. ALAM – Presiden Mca mungkin akan dipanggil Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) untuk di beri kefahaman tentang Islam berikutan kenyataannya bahawa hukum hudud akan menyebabkan orang akan kehilangan kerja dan beberapa kenyataan lain yang di anggap menghina Islam.
Pengarah Jais, en. Enggan di kenali berkata, tindakan itu hanya boleh diambil sekiranya pihaknya menerima maklumat yang lengkap berhubung perkara tersebut.

“(Kenyataan itu) serupa dengan ,menghina hukum Allah. Orang islam tidak boleh mempertikaikan hukum Allah apatah lagi orang kafir yang tidak faham apa apa tentang Islam.

“Kalau ada rakaman itu minta dipanjangkan kepada kita. Kita tak mahu la rakaman XXX beliau tapi rakaman video masa beliau cakap tu. Tak semestinya ada laporan, maklumat (sudah) cukup, kita boleh bertindak. (Setakat ini), kita tak dengar maklumat itu lagi,” katanya pada sidang media, di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Presiden MCA yang didakwa membuat kenyataan bahawa jika buat hudud orang hilang kerja dan negara yang amal hukum hudud adalah negara paling korup.


Akhir sekali beliau menegaskan semua itu boleh di buat jika Datin Seri Rosmah memberi arahan...

( bagi yang tak tahu berita ini cuma rekaan dan khayalan penulis)

Tiada ulasan: