Rabu, 27 Jun 2012

Berita Rasakusut : Rais Yatim Umum Tarian Tiang sebagai warisan negara

KL : Rais Yatim hari ini mengisytiharkan Tarian Tiang atau Pole Dance sbagai salah satu warisan negara.Ianya juga akan di persembahkan pada malam perasmian Perhimpunan Agung Umno yang akan datang.

Rais mengambil langkah tersebut kerana tidak mahu bergaduh dengan Indonesia akibat mahu mengambil tarian Tor tor sebagai warisan negara. Kejadian serangan di kedutaan malaysia di jakarta adalah kemuncak kemarahan rakyat itu akibat dari pengumuman rais tersebut.

" kita mengantikan tarian ini sebagai simbolik keamanan. Apabila tarian tiang di persembahkan semua orang akan bersatu dan menikamti kesenian tarian tersebut" katanya.

Apabila di tanya adakah US akan membantah pengumuman ini katanya " Saya sudah bercakap dengan rakan sejawat saya di US, dan dia amat gembira dan mengalu alukan. Ini kerana tarian ini adalah untuk semua, lagipun lagi banyak negara ambil sebagai warisan lagi bagus"

wartawan rasakusut akan cuba mendapatkan komen dari datin seri rosmah mansur dan  pengerusi Perkasa tentang perkara ini.


ps: ini hanyalah rekaan semata mata.

Tiada ulasan: