Rabu, 25 April 2012

Pengerusi Haram Jadah marah bila kata keputusan yang di buat adalah haramPengerusi  Felda yang haram jadah Tan Sri Mohd Isa Samad hari ini membidas kenyataan exco kerajaan Kelantan Datuk Husam Musa yang menyifatkan penyenaraian Felda Global Ventures Holdings ke Bursa Malaysia sebagai haram.

Isa berkata, kenyataan naib presiden PAS itu boleh "mengelirukan" dan "memabukkan" masyarakat kerana menurutnya Felda membuat urusan dalam perkara yang halal.

"Apa yang haram? Haram pasal apa? Kita (berniaga) kelapa sawit ini apa yang haramnya?," katanya ketika ditanya dalam taklimat berhubung penyenaraian FGVH di pejabatnya hari ini.

Husam dalam satu ucapannya sebelum ini membangkitkan bahawa langkah penyenaraian itu haram kerana Felda itu tidak berhak ke atas tanah seluas 380,180 hektar yang akan dipindah milik kepada FGVH daripada Felda Plantation.

Husam berkata, menurut Seksyen 37 Akta Tanah (Kawasan Penempatan Berkelompok) 1960, tanah yang tidak mempunyai peneroka hanya boleh dimiliki oleh individu dan koperasi.

di petik dari mk.


ulasan rasakusut:


1.  ISA Samad tak layak di lantik sebab tak memenuhi kriteria tetapi di lantik (lantik diri sendiri atas arahan haji najib?) sama dengan HARAM


2. Segala keputusan oleh pengerusi yang di lantik secara haram adalah tidak sah. maka HARAM 


3. Gaji jadi pengerusi secara tak sah? HARAM


4. Berniaga kelapa sawit tak haram yang HARAM adalah menipu dan mengambil hak secara batil.


5. Terlibat dengan politik wang. politik wang = rasuah. maka rasuah adalah HARAM


kesimpulannya yang dilantik dengan yang melantik memang HARAM JADAH.

1 ulasan:

pakwe berkata...

isa samad la lelaki paling berkaliber kat malaya...hmm..