Isnin, 23 April 2012

Nasib felda


" Wakil peneroka yang menyetujui penyenaraian FGV menandatangani warrant mati peneroka Felda. 360,000 hektar tanah Felda holdings dan segala asset yang lain akan di pindahkan kepada FGV. Setelah tempoh bulan madu habis dan durian runtuh habis, peneroka akan merana dan akan menjadi hamba abdi kepada FGV. Apabila bajet tahunan FELDA hanya tinggal RM 400 juta, peneroka akan sedar bahawa Felda tidak ada wang untuk mebayar gaji dan menyenlenggara rancangan felda seluruh negara. Pegangan KPF yang hanya sekitar 35% dalam FGV akan untung hanya jika pengurusan FGV pandai berniaga dan melabur. Ia tidak ada rekod untung kecuali 2 tahun kebelakangan ini. itu pun dengan melakukan silap mata- kos di tanggung oleh Felda, bahagian untung di ambil oleh FGV.

Wakil KPF yang menyetujui plan penyenaraian FGV akan menanggung tanggung jawab mengkhianati 112,000 peneroka Felda di seluruh negara. " di petikdari blog sakmongkol.

Bagi aku, sebagai anak felda tidak akan memaafkan segala yang telah dan akan berlaku. Dan pendapat aku segala keputusan yang di buat oleh pengerusi felda semuanya tidak sah. secara mudahnya begini, Isa samad tidak layak atau pun tidak boleh memegang jawatan sebagai pengerusi Felda kerana di bukannya ahli koperasi atau lebih tepat dia bukannya peneroka. Dia siapa yang menyebabkan PM barisan nasional melantik si Isa ni menjadi pengerusi? Jadi segala keputusan adalah tidak sah.

Atau ada sesuatu yang telah berlaku menyebabkan Isa boleh menjadi pengerusi? Apa hasil laporan yang telah di buat kepada suruhanjaya koperasi? Bagi aku tiada. Sebab apa? Mengapa? Semuanya itu nanti kita akan bertanya balik kepada Haji Najib. Mengapa melantik orang yang korup?

Adakah haji Najib akan menjawabnya atau dia hanya mengelengkan kepala.. hanya masa akan menentukan

Tiada ulasan: