Selasa, 17 April 2012

berita rasakusut: Pulangkan wang jika berhenti jadi senator


Menteri pertanian Dato Dr Sadeq Segaraga mencabar mantan senator yang baru berhenti memegang jawatan tersebut supaya memulangkan wang modal untuk suaminya berniaga cicak tokek. Suami senator berkenaan sebelum ini di beri pinjaman mudah sebanyak 250 Juta untuk berniaga cicak tokek melalui syarikat NGF atau National Gecko Feedlot.

" Memang patut pulangkan, sebab kerajaan bagi untuk berniaga tokek bukan untuk membeli kondo atau untuk bercuti atau menambah bini " katanya tegas. Beliau sebelum itu merasmikan sebuah kursus asas asas bertani peringkat Parlimen Pagoh.

Senator berkenaan sebelum ini di kecam hebat kerana suaminya yang merupakan seorang pengarah syarikat NGF menyalahgunakan wang pinjaman tersebut untuk membeli kondo, bercuti dan berkahwin lagi. Wang tersebut sepatutnya untuk membiakkan cicak tokek yang di buru orang kerana di katakan dapat mengubat penyakit AIDS dan menguatkan tenaga batin atau lemah syahwat.

Tambah Dr Sadeq lagi beliau mahu senator berkenaan memulangkan wang tersebut kerana wang modal berkenaan boleh di beri kepada orang lain yang betul betul berminat untuk menjadi usahawan berjaya. Ditanya mengenai wang pinjaman PTPTN pula beliau berkata " Itu you kena tanya menteri yang berkenaan"Tiada ulasan: