Jumaat, 6 April 2012

berita rasakusut : kementerian penerangani keluar arahan baru.

Berkuatkuasa serta merta, stesen radio dan televisyen diminta menghentikan rancangan yang menyiarkan watak pondan, lelaki lembut, pengkid dan termasuk adegan peluk peluk, baring baring atas katil lelaki dengan pompuan, watak hantu dan juga temuramah untuk melaobi menjadi calon.

Beberapa individu juga di larang dari disiarkan temubualnya di kaca tv dan radio. Antaranya Hassan Ali baba, Ibarahim Alina, Ezami Mad no, Zulkapli Nordina dan beberapa orang mamak. Tidak terkecuali arahan untuk tidak menayangkan rancangan yang ada haiwan Lembu.

Arahan tersebut dikeluarkan oleh Jabatan Penerangani yang disiarkan di halaman Facebooknya.

Arahan itu berbunyi: "Berkuatkuasa serta merta, stesen radio dan televisyen diminta menghentikan rancangan yang menyiarkan watak pondan, lelaki lembut yang bercanggah dengan norma masyarakat beragama kerana dikatakan menyokong dan meningkatkan gejala Lesbian, Gay, Biseksual dan Transeksual (LGBT) ketika ini."

"selain itu babak peluk memeluk, baring baring atas katil dan temuramah tv dengan beberapa individu tidak dibenarkan. Ini kerana ianya boleh mendatangkan mudarat kepada masyarakat dengan carut marut serta bodekan mereka" Senarai individu boleh di muat turun di laman kementerian.

Tiada ulasan: